Mainos

Brunila: MTK:n uhkaus edesvastuuton

Metsäteollisuuden toimitusjohtaja Anne Brunila pitää MTK:n uhkausta puukaupan pysäyttämisestä edesvastuuttomana.

- Jos tämä uhkaus on totta, niin täytyy sanoa, että MTK pelaa nyt todella vakavaa peliä. Metsäteollisuuden tilanne on jo muutenkin vaikea ja puun saanti on ollut vastikään käynnistymässä, niin tämä on aika edesvastuutonta, Brunila toteaa MTV:n Huomenta Suomen puhelinhaastattelussa.

Turun Sanomat ja Väli-Suomen sanomalehtien mukaan Maa- ja metsätaloustuottajien keskusliitto MTK uhkaa pysäyttää puukaupan ensi viikolla. Järjestön mukaan hallitus on vesittämässä lupaukset verovähennyksistä.

Liitto on suivaantunut siitä, että puun myyntitulojen verohelpotusten yhteydessä myös metsätalouden kustannusten vähennysoikeudet aiotaan puolittaa. MTV:n uutiset paljasti asian viikko sitten. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen vahvisti eilen Huomenta Suomessa, että näin todella tapahtuu.

Hallitus lupasi heinäkuussa, että puun myyntitulojen verotusta helpotetaan merkittävästi tämän ja kahden seuraavan vuoden aikana, ja puukauppa lähti liikkeelle uskossa, että veron pudotessa puoleen vähennykset säilyvät ennallaan. Valtiovarainministeriö kuitenkin katsoo, että jos tulee verovapaata tuloa, myös verovähennysoikeuksia karsitaan.

- Toivon, että lainsäädäntö selkiytyy mahdollisimman nopeasti ja metsänomistajat eivät pysäytä puukauppaa sen takia, että jotkut kohdat ovat auki, Brunila sanoo.

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.