Mainos

Brunila: En usko puutullikiistan nopeaan ratkaisuun

Metsäteollisuuden toimitusjohtaja Anne Brunila suhtautuu hyvin epäillen siihen, että Venäjän ja Suomen välejä hiertävään puutullikiistaan löytyisi ratkaisu lähiaikoina. Suomen ja Venäjän ministerit tapaavat Moskovassa ensi viikolla.

Toimitusjohtaja Anne Brunilan mukaan lupauksia on annettu jo vuoden ajan, jatkuvasti laihoin tuloksin. Brunila sanoo Kauppalehden haastattelussa, että hän on kadottanut uskonsa nopeaan ratkaisuun

- En usko, että ratkaisua syntyy ensi viikolla kun Venäjän ja Suomen edustajat tapaavat, Brunila toteaa. Meidän korkein poliittinen johto presidenttiä myöten on useaan kertaan asiasta keskustellut ja näistä on aina samat lupaukset annettu, mutta mitään päätöksiä Venäjän puolella ei ole tehty.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen arvio odottaa nopeaa tulosta varsinkin koivukuidun osalta. Brunila puolestaan suhtautuu tähänkin hyvin epäillen:

- En usko ennenkuin näen ja kuulen ratkaisusta. Varsinkin koivukuidun osalta nopea ratkaisu olisi tärkeää.

Pääministeri Matti Vanhanen ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen tapaavat ensi tiistaina Moskovassa Venäjän pääministerin Viktor Zubkovin. Ministerit keskustelevat mm. puun vientitulleista.

Kesäisen korotukset

Venäjä otti heinäkuun alussa käyttöön kiistellyn korotusmaksun puun vientitulleihin. Tulli nosti Suomeen tuotavan raakapuun hinnan neljästä eurosta kymmeneen euroon kuutiolta. Korotusmaksujen on pelätty haittaavat merkittävästi metsäalan työllisyyttä. Jos Venäjä vielä nostaa tullimaksujaan 50 euroon kuutiolta tammikuussa 2009 - tuonti sieltä loppunee kokonaan.

- Vuoden 2009 alkuun on äärimmäisen vähän aikaa eli yrityksillä ja teollisuudella on todella pieni aika sopeutua. Olen erittäin huolestunut, jos tullit todella nousevat silloin 50 euroon, Brunila murehtii.

Lue myös:

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.