Bruce Springsteen jaksoi suomalaisia neljän tunnin ajan

Bruce Springsteen esiintyi Helsingin Olympiastadionilla neljän tunnin ajan.

Myönnän, en tunne Bruce Springsteenin tuotantoa juuri lainkaan. Minulla ei myöskään ollut mitään odotuksia illan konsertin suhteen. Olen kuitenkin onnellinen mentyäni Springsteenin konserttiin.

Springsteen on 62-vuotias, mutta esiintyy teinitähden innolla. Kolmisenkymmentä kappaletta konsertissaan esittänyt Springsteen onnistui pitämään tunnelman katossa pitkästä setistään huolimatta. Vaikka en tuntenut kappaleita entuudestaan, nautin Springsteenin melodioista, lyriikoista ja tulkinnasta. Springsteen osasi koskettaa esityksellään kohtaan, joka sai innostumaan artistista ja kuuntelemaan kappaleiden sanomaa.

Springsteen onnistui villitsemään suomalaisyleisön, ja saamaan ihmisten kädetä ilmaan stadionin takimmaista riviä myöden. Se on harvinainen näky, sillä suomalaiset ovat tunnetusti melko vaisua konserttikansaa.

Springsteen ei pitänyt montaa välipuhetta kappaleiden välissä, mutta se on ihan ymmärrettävää, kun kappaleita on kolmekymmentä soitettavana. Puhuessaan yleisölle, Springsteen vaikutti aidosti innostuneelta, ja osasi laulaja sanoa muutaman lauseen Suomeksikin. "Mitä kuuluu?" ja "hauska tavata" saivat suomalaiset hurraamaan, ja sen jälkeen jatkettiin taas vauhdikkaalla kappaleputkella.

Konsertissa kuultiin tuttuja hittejä, kuten Born in the U.S.A, Born to Run ja Dancing in the Dark, jonka aikana Springsteen pyysi lavalle kolme naista tanssimaan kanssaan. Tilanne muistutti Dancing in the Dark -kappaleen musiikkivideota, jossa nuori näyttelijä Courteney Cox nähtiin tanssimassa Springsteenin kanssa. Hittikappaleiden sijaan konsertin huippuhetkiksi nousivat Wrecking Ball -ja Waitin' On a Sunny Day -kappaleet. Springsteenin uusimman albumin nimikkokappale, Wrecking Ball, on koskettava ja kaunis kappale, jonka aikana halusi keskittyä vain ja ainoastaan kappaleen sanomaan ja artistin tulkintaan. Waitin' On a Sunny Day -kappaleen aikana nuori poika pääsi lavalle laulamaan Springsteenin kanssa, ja nuorukainen sai yleisöltä ja Springsteeniltä suuret aplodit.

Vaikka Springsteenin konsertti kestikin neljä tuntia, ei tunnelma latistunut missään vaiheessa. Yleisö ei näyttänyt väsymisen merkkejä, sillä Springsteen piti juhlatunnelman yllä nopeilla kappaleillaan.

Konsertin jälkeen arvostus Springsteeniä ja hänen uraansa kohtaan nousivat huomattavasti. Mies on 62-vuotias, ja heittää neljän tunnin konsertin aidolla esiintymisen ilolla. Moni parikymppinen poppari ei pysty samaan, vaikka monen artistin ura on siinä iässä vasta alussa. Monen artistin kannattaakin ottaa mallia Springsteenistä, ja elää unelmaansa täysillä.

(MTV3-ANTERO ALHONEN)

Lue myös:

    Uusimmat