Mainos

Brown tapaa Bushin Yhdysvalloissa

Vierailun odotetaan paljastavan, ovatko maiden väliset suhteet viilenneet. Britannian uuden pääministerin uskotaan myös suostuttelevan presidentti Bushia Darfur-suunnitelman taakse.

Britannian pääministeri Gordon Brown tapaa tänään presidentti George W. Bushin. Kyseessä on Brownin ensimmäinen vierailu Yhdysvaltoihin uudessa virassaan.

Bush ja Brown ovat aloittaneet tapaamisensa Bushin vapaa-ajan asunnolla Camp Davidissa, missä he kävivät läpi tapaamisensa asialistaa illallispöydässä jo eilen. Listalla on monia kiperiä kysymyksiä. Eniten odotetaan sitä, näkyykö tapaamisen aikana merkkejä maiden välien viilenemisestä.

Brownin edeltäjää, Tony Blairia syytettiin "Bushin sylikoiraksi" ja hänen niskoilleen pistettiin myös brittien ajautuminen mukaan Irak-sotkuun.

Brownin uskotaankin puhuvan Bushille siitä mahdollisuudesta, että brittijoukot lähtevät pois Irakista. Kosovon itsenäisyys on asialistalla, samoin kuin kansainvälisten kauppaneuvottelujen tila.

Paljon aikaa on varattu myös keskusteluille Darfurista. Brownilla on tiettävästi taskussaan valmis viisikohtainen lista toimista alueella. Listan mukaan ohjat ottavat käsiinsä YK:n ja Afrikan Unionin joukot ja alueella astuu voimaan välitön tulitauko.

Brownin uskotaankin patistavan Bushia suunnitelman taakse.

(MTV3-Päivi Sinisalo)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.