Mainos

Brown lupasi briteille verohelpotuksia

Valtiovarainministeri Gordon Brown esitteli parlamentissa todennäköisesti viimeisen budjettinsa ennen siirtymistä työväenpuolueen johtoon ja pääministeriksi.

Valtiovarainministeri Gordon Brown yllätti britit tänään ilmoittamalla tuloverotuksen keventämisestä ensi vuonna. Brownin mukaan brittien verotaso laskee vuoden 2008 huhtikuusta alkaen alimmalle tasolle 75 vuoteen.

Brown esitteli parlamentissa todennäköisesti viimeisen budjettinsa ennen siirtymistä työväenpuolueen johtoon ja pääministeriksi Tony Blairin jälkeen. Hänen mukaansa budjetti on laadittu "brittiperheitä, oikeudenmukaisuutta ja tulevaisuutta ajatellen".

Keskimääräinen tulovero laskee hänen mukaansa nykyisestä 22 prosentista 20 prosenttiin. Samaan aikaan yhtiöverotus kevenee 30 prosentista 28 prosenttiin.

Konservatiivinen oppositiojohtaja David Cameron piikitteli heti veronkevennyksiä.

- Hän on viimein antanut meille veronkevennyksen. Yleensä hän tekee sen ennen vaaleja, mutta nyt hän on niin suuressa pulassa, että hänen on tehtävä se ennen johdon vaihtumista, Cameron sanoi.

Brown lupasi pitää julkiset menot kurissa, mutta tukea kuitenkin koulutusta ja parantaa perheiden asemaa.

Syöppöautojen verot ylös

Eniten saastuttavien autojen verotusta nostetaan uudessa budjetissa, samoin bensiiniveroa korotetaan.

Ympäristöä pyritään suojelemaan myös energiaa säästämällä. Kotitalouksia kannustetaan kohentamaan asuntojen eristystä ja asentamaan niihin keskuslämmitys.

Ympäristöjärjestöt huomauttivat tuoreeltaan, että hallituksen toimet ilmastomuutoksen pysäyttämiseksi ovat täysin riittämättömiä.

Veroja kerätään nostamalla tupakan ja alkoholijuomien hintoja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.