Mainos

Brown antaa muiden puolueiden yrittää ensin yhteistyötä

Britannian pääministerin Gordon Brownin mukaan konservatiivit ja liberaalidemokraatit voivat selvittää ensin hallitusyhteistyön mahdollisuutta.

Jos nämä neuvottelut eivät johda tulokseen, Brownin työväenpuolue on vuorostaan valmis neuvotteluihin liberaalidemokraattien kanssa. Brown sanoo, että hänen velvollisuutensa pääministerinä on varmistaa, että maa saa vahvan hallituksen.

Eilisissä vaaleissa konservatiivit nousivat parlamentin suurimmaksi puolueeksi ja työväenpuolue hävisi selvästi. Yhdelläkään puolueella ei ole enemmistöä parlamentin paikoista.

Clegg vihjaa olevansa kiinnostunut konservatiiveista

Britannian liberaalidemokraattien johtajan Nick Cleggin mukaan konservatiivien tulisi aloittaa hallitustunnustelut. Clegg sanoo olleensa jo ennen vaaleja sitä mieltä, että eniten ääniä saaneen puolueen tulisi muodostaa hallitus, vaikkei puolue saisikaan enemmistöä parlamenttiin.

Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Clegg on vihjannut, että liberaalidemokraatit voisivat tehdä yhteistyötä konservatiivien kanssa. Puoluetta on pidetty aikaisemmin lähinnä työväenpuolueen mahdollisena kumppanina.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja