Broileripullat ja kaalisalaattia

broileripullat

Broileripullat (4 annosta)

  • 400 g broilerinjauhelihaa
  • 1-2 perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl currya
  • vehnäjauhoja

Raasta perunat ja hienonna sipulit. Kuullota ne nopeasti öljytilkassa pannulla. Sekoita kulhossa jauheliha, mausteet sekä kuullotettu ja jäähdytetty perunaraaste sekä sipulisilppu tasaiseksi taikinaksi. Paista seoksesta koekakku ja tarkista maku. Pyöritä sitten taikinasta pieniä pullia. Pyörittele pullat vehnäjauhoissa ja paista ne kuumalla pannulla kullan keltaisiksi. Tarjoile riisin kera.

Kaalisalaatti (4 annosta)

  • 200 g valkokaalia tai punakaalia
  • 2 porkkana
  • 2 omenaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • tilkka sitruunamehua
  • suolaa
  • sokeria

Suikaloi kaali, porkkanat ja omenat. Ripottele pinnalle suolaa ja sokeria sekä tilkka sitruunamehua. Anna maustua hetki ja valuta sitten ylimääräiset nesteet lävikössä. Sekoita suikaleiden joukkoon kermaviili ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Resepti: Alex Nurmi/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat