Broileri-parsa nyytit ja inkivääri-raparperitangot 26.5.2001

Toim. Kaisa Torkkeli

Broileri-parsa nyytit valkoviinikastikkeessa

4 broilerin fileetä
8 tuoretta vihreää tankoparsaa
25 g voita
1 sitruunan kuori ja mehu
1-2 rkl öljyä paistamiseen
2 dl valkoviiniä
2 dl ruokakermaa
n. 1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

Viimeistelyyn:
tomaattikuutioita

1. Kuori parsat nupusta alaspäin ohuelti. Leikkaa puumainen osa tyvestä pois.
2. Pese sitruuna huolellisesti harjalla. Raasta kuori. Sekoita sitruunankuori voin joukkoon.
3. Laita broilerinfileet kelmun päälle ja nuiji kevyesti noin 1 cm paksuiksi.
4. Aseta kaksi parsaa kullekin fileelle sekä nokare sitruunavoita. Purista päälle hieman myös sitruunan mehua. Kääri fileet rullalle ja kiinnitä coctailtikulla.
5. Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista broilerinyytit.
6. Lisää pannuun valkoviini, ruokakerma, suola ja pippuri. Anna kastikkeen poreilla ilman kantta noin 10-15 minuuttia. Kääntele samalla broilerinyyttejä muutama kerta, jotta ne kysyvät tasaisesti.
7. Lisää juuri ennen tarjoilua tuoreesta tomaatista leikattuja kuutioita.

Tarjoa broilerinyytit nauhamakaronin tai riisin kanssa.

Inkivääri-raparperitangot

2 dl vettä
2 dl sokeria
pala tuoretta inkivääriä
500 g raparperin varsia
1. Kuori raparperit ja leikkaa noin 5 cm paloiksi.
2. Kuori inkivääri ja hienonna veitsellä.
3. Kiehauta vesi, sokeri ja inkiväärisilppu.
4. Lisää raparperipalat kiehuvaan sokeriveteen ja ota kattila pois liedeltä. Jätä raparperipalat kypsymään jäähtyvään nesteeseen mieluiten yön yli.

Tarjoa inkivääri-raparperit vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa. Käytä liemi mehuna.

Lue myös:

    Uusimmat