Mainos

Brittitytöt kännäävät eniten

Britit ovat kärkisijalla teini-ikäisten humalajuomistilastoissa.

Erityisesti nuorten tyttöjen erittäin runsas humalajuominen nostaa Britannian sijoitusta muiden teollisuusmaiden joukossa, paljastaa Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n tekemä tutkimus.

Esimerkiksi 15-vuotiaista nuorista tytöt ovat todennäköisemmin humalassa kuin pojat. Brittilapset ovat tosin saman tutkimuksen mukaan myös hyvinvoivia ja he saavat kotimaassaan laadukasta opetusta.

Samaan aikaan brittien ongelmia ovat alkoholi ja korkeat teiniraskaustilastot. Esimerkiksi alaikäisten alkoholinkäyttö on Britanniassa lähes kaksinkertaista verrattuna Yhdysvaltoihin, Ranskaan ja Italiaan. Tyttöjen kohdalla ero on vieläkin suurempi.

OECD:n raportissa tarkastellaan nuorten hyvinvointia johtavissa teollisuusmaissa. Osa tutkimuksista on tehty vuosina 2005-2006, ja tuoreempien tutkimusten mukaan alkoholista täysin kieltäytyvien määrä on kasvanut myös Britanniassa. Samalla humalahakuiset kuitenkin juovat yhä enemmän.

OECD:n tutkimuksesta paljastuu esimerkiksi se, että vaikka Turkissa nuoret kärsivät kiusaamisesta eniten, maa on silti kärkisijalla kouluviihtyvyyttä mitattaessa. Tshekkiläisnuoret sen sijaan viihtyvät koulussa huonoiten.

Pohjoismaat pärjäävät hyvin monella osa-alueella. Vauraimmat nuoret ja parhaimmat asuinolosuhteet löytyvät Norjasta, parhaan koulutuksen saa Suomessa ja Ruotsissa nuorilla on vähiten vaaroja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.