Mainos

Brittitytön sieppauksessa epäilty, mutta ei pidätystä

Portugalin poliisilla on epäilty maailmanlaajuista huomiota saaneen 4- vuotiaan brittitytön katoamistapauksessa. Poliisi kertoi kuitenkin tiedotustilaisuudessa tiistai-iltana, että todisteet eivät riitä hänen pidättämiseensä.

Hotellihuoneestaan 12 päivää sitten siepatun Madeleine McCannin etsintä on herättänyt suurinta huomiota hänen kotimaassaan Britanniassa ja Portugalissa. Lukuisat julkisuuden henkilöt ovat luvanneet jättipalkkioita ratkaisevista vihjeistä.

Poliisin viimeisin johtolanka oli lähellä McCannien hotellia sijaitseva huvila. Poliisi tutki huvilan tarkoin ja kuulusteli maanantaina siinä äitinsä kanssa asuvaa puoliksi englantilaista mieshenkilöä. Poliisi kiinnostui epäillystä, kun hänen käytöksensä herätti epäilyksiä tapausta raportoivissa toimittajissa. Myös muita kuin häntä on kuulusteltu.

Pikku-Madeleine siepattiin hotellihuoneestaan torstaina 3.5., kun hänen vanhempansa olivat illastamassa vastapäisessä ravintolassa. Lääkäripariskunta Kate ja Gerry McCann kävi katsomassa puolen tunnin välein tytärtään ja hänen nuorempia kaksossisaruksiaan ja totesi kauhukseen, että huoneeseen oli murtauduttu ja Madeleine viety.

Portugalin poliisi on kertonut tutkimuksen etenemisestä harvakseltaan. Osasyynä tähän on etenkin brittimedian ankarasti kritisoima paikallinen laki, joka estää tutkimusten kulun tarkan raportoinnin yleisölle. Poliisi on tutkinut ainakin huoltoaseman valvontakamerakuvaa, jossa Madeleinen ikäinen ja näköinen tyttö on kahden miehen ja yhden naisen seurassa. Tutkimukset maastossa lopetettiin jo viime viikolla. Poliisi levitti myös kuvia vaatteista, jollaisiin Madeleine McCann oli puettu sieppausajankohtana.

Britannian poliisi on avustanut tutkimuksissa selvittämällä mm. seksuaalirikoksista tuomittujen englantilaisten olinpaikkoja.

Madeleinen vanhemmat kertovat saaneensa voimia kriisin keskellä valtavasta kansainvälisestä tuesta. Kaikkiaan ratkaisevista vihjeistä on luvattu lähes neljän miljoonan euron palkkiot. Taloudellista apua ovat luvanneet muun muassa miljardööri Richard Branson, Idols-tuomari Simon Cowell, Harry Potter- kirjailija J.K. Rowling ja jalkapalloilija Wayne Rooney. Lukuisat muutkin jalkapalloilijat, kuten David Beckham ja Cristiano Ronaldo, ovat vedonneet tytön löytämiseksi.

(MTV3-Sky News-CNN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.