Brittitutkija: Viimeisen ehtoollisen luultu ajankohta on virheellinen

Brittiläisen tutkijan mukaan Jeesuksen viimeistä ehtoollista ei suinkaan nautittu kiirastorstaina kuten aiemmin on luultu vaan päivää aiemmin keskiviikkona.

Cambridgen yliopistossa työskentelevä professori Colin Humphreys on tullut yllättävään tulokseensa käyttämällä apunaan tutkimuksia Raamatusta, historiasta ja tähtitieteestä. Hänen mielestään sekaannus johtuu eri kalenterien käytöstä. Humphreys on esittänyt tutkimuksensa tulokset kirjassa The Mystery of The Last Supper.

Raamatussa on ristiriitaista tietoa viimeisen ehtoollisen ajankohdasta. Matteuksen, Markuksen ja Luukaksen evankeliumeissa ehtoollinen sattui yhteen pääsiäisen alkamisen kanssa, kun taas Johanneksen evankeliumissa se nautittiin juuri ennen pääsiäistä.

Professorin mukaan Jeesus käytti yhdessä Matteuksen, Markuksen ja Luukaksen kanssa vanhaa juutalaisten kalenteria ja Johannes puolestaan virallista kalenteria. Humphreys on myös sitä mieltä, että pääsiäistä voitaisiin uusien tutkimustulosten valossa viettää tiettynä vakiopäivänä. Hänen mukaansa ristiinnaulitseminen tapahtui 3. huhtikuuta, joten pääsiäispäivä olisi siten 5. huhtikuuta.

(MTV3 - STT - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat