Mainos

Brittituristit lennätetään kotiin Egyptistä

Sharm el-Sheikhin alueella, jossa tuhoisat terrori-iskut tehtiin, on noin 9000 brittimatkailijaa. Kaksi Britannian kansalaista kuoli iskuissa.

Britannian matkanjärjestäjät lennättävät matkailijoita pommi-iskun kohteeksi joutuneesta Sharm el-Sheikhistä kotiin erityisillä evakuointilennoilla.

MyTravel -matkatoimiston kone on lähtenyt Egyptiä kohti Manchesterista, ja sen on määrä saapua kohteeseen puoli seitsemän aikoihin illalla. Matkatoimiston edustajan mukaan kohteesta lennätetään kotiin todennäköisesti noin 300 matkailijaa.

Thomson Holidays -matkatoimisto puolestaan kuljettaa matkailijoita kotiin huomenna kahdella normaalilla tilauslennoillaan, joista ainakin toinen lennetään tavanomaista suuremmalla koneella. Yhtiön mukaan 26 matkailijaa on ilmaissut haluavansa palata kotiin suunniteltua aiemmin.

Britannian matkatoimistojen liiton arvion mukaan Sharm el-Sheikhin alueella on noin 9000 brittimatkailijaa, joista noin 7000 on kohteessa suurimpien matkanjärjestäjien matkoilla.

Britannian ulkoministeriön mukaan pommi-iskuissa on haavoittunut seitsemän brittiä ja kaksi on toistaiseksi kateissa. Egyptin viranomaiset ovat vahvistaneet kahden britin menehtyneen iskuissa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.