Mainos

Brittitoimittaja pitää suomalaispoliitikkoja naiiveina

Ulkoministeri Erkki Tuomiojaa (sd.) haastatelleen brittilehti Daily Telegraphin toimittaja hämmästelee jutustaan syntynyttä mylläkkää.

Toimittaja Ambrose Evans-Pritchard sanoo, että jutussa käytetyt sitaatit ovat oikein.

Hänen mielestään suomalaiset poliitikot ovat naiiveja, jos he eivät ymmärrä tällaisten sanomisten herättävän huomiota maailmalla.

– Heidät nähdään valtion puolesta neuvottelevina ihmisinä, joiden puheita seurataan, Evans-Pritchard sanoo STT:lle.

Jutun kärkeä ja otsikkoa oli toimituksessa terävöitetty toimituksellisista syistä. Toimittaja sanoo, että hän olisi itse sanonut asian pehmeämmin, koska tietää aiheen olevan herkkä.

– Mutta Tuomioja sanoi ne asiat ja me raportoimme siitä, hän sanoo.

"Suomen kommenteista hyötyä Saksalle"

Evans-Pritchard harmittelee, että euron hajoamisesta varoittelu sai niin suuren huomion, koska se ei ole enää uutta. Hänen mielestään jutussa oli kiinnostavampaa se, kun Tuomioja sanoi, ettei Suomi tingi EVM:n lainojen ensisijaisuudesta.

Hän on hyvin tietoinen muutaman viikon takaisesta hälinästä, joka syntyi uutistoimisto AFP:n siteerattua Jutta Urpilaisen sanomisia Kauppalehdessä.

Evans-Pritchard arvelee, että suomalaispoliitikot käyttävät epämääräisiä lausuntojaan vahvistaakseen neuvotteluasemiaan. Hänestä todellinen ongelma on se, että lähetetään ristiriitaisia signaaleja ja sitten yllätytään niistä itse.

– Suomi on erikoisessa tilanteessa Euroopan kriisissä, kun se vaatii ehtoja, joita mikään muu maa ei vaadi, Evans-Pritchard sanoo.

Toimittaja arvelee, että Suomen kommenteista on hyötyä Saksalle, joka ei halua olla kriisissä yksin tiukkana.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.