Mainos

Brittisotilaalla massiivinen korvausvaatimus

Brittisotilas vaatii miljoonakorvauksia Irakin sodan aiheuttaman trauman vuoksi.

Irakissa palvellut brittisotilas vaatii miljoonien eurojen vahingonkorvauksia Britannian puolustusministeriöltä. Tämä on Britanniassa ensimmäinen tapaus, jossa Irak-veteraani haastaa puolustusministeriön oikeuteen sodan aiheuttamaan traumaan vedoten.

Sota vie yhä useamman brittisotilaan mielenterveyden. Brittilainen veteraaneja avustava järjestö Combat Stress arvioi, että jo parituhatta brittisotilasta kärsii sodan aiheuttamasta stressioireesta.

Irakissa palvellut sotilas hakee nyt neljän miljoonan euron vahingonkorvausta.

-Olen haastanut puolustusministerion oikeuteen, koska en saanut kunnollista hoitoa sodan aiheuttaman traumaperäiseen stressioireeseen (PTSD) tarpeeksi ajoissa. Ministerio laiminloi hoitoni, sillä itse asiassa sodasta palattuani kesti 14 kuukautta ennen kuin sairauteni diagnosoitiin ja sain siihen hoitoa, toteaa Irakissa palvellut brittisotilas Scott Garthley.

Sodassa sekä henkisesti että fyysisesti haavoittunut sotilas seuraa edelleen tiiviisti Irakin tapahtumia. Kaikkiaan neljä vuotta kestänyt sota on vaatinut kymmenien tuhansien siviilien ja tuhansien sotilaiden hengen. Tämän vuoksi Garthely vaatiikinYhdistyneita Kansakuntia lahettamaan rauhanturvaajia Irakiin.

-Yksi pääsyy siihen, etteivät Irakin levottomuudet ole laantuneet nopeammin, on YK:n läsnäolon puute. Jos YK olisi lähettanyt alueelle omat joukkonsa, niita olisikin kohdeltu rauhanturvaajina eikä miehittäjinä, Garthley toteaa.

Britanniassa vaatimukset sen omien joukkojen vetamisesta Irakista kasvavat päivä päivältä. Maan hallitus onkin päättanyt tänä kesänä vetaa pois parituhatta sotilastaan maasta.

Henkilokohtaisesti katson, että jos me vedamme joukkojamme pois Irakista nyt , siitä seuraa vain verinen sisallissota, Garthley kommentoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.