Mainos

Brittiravintoloissa asiakkaan ei kannata tehdä ohareita

Keskustelua käyttämättömistä pöytävarauksista ja korvauksista on käyty hiljattain Suomen lisäksi myös Britanniassa

Brittiravintoloissa on testattu erilaisia virityksiä, joiden avulla yritetään varmistaa, että varauksen tehnyt asiakas todellakin saapuu paikalle tai sitten peruu varauksensa ajoissa. Joidenkin arvioiden mukaan jopa joka viides ravintolavarauksen tehnyt asiakas tekee oharit.

Joissain ravintoloissa asiakkaalta vaaditaan tilauksen varausmaksu, joka hyvitetään sitten loppulaskussa. Jos asiakkaat eivät tule paikalle tai peruuttavat varauksen aivan viime tingassa, voi ravintola pitää maksun –maksu voi olla jopa 30 euroa.

Osa ravintoloista vaatii varauksen yhteydessä luottokorttinumeroa ja jos seurue ei saavu paikalle, laskutetaan varausmaksu kortilta.

Joissakin suosituissa pienissä ja kalliissa illallispaikoissa koko seurueen illallinen laskutetaan ennakkoon.

Jotkut ravintolat ovat luopuneet kokonaan varauksista eli ne luottavat vetovoimaansa ja siihen, että asiakkaat jaksavat jonottaa pöytää jos ravintola on täynnä. Kyseessä ovat kuitenkin yleensä nuorten suosimat trendipaikat ja etniset ravintolat, eivät kuuluisat gourmet-paikat.

Huonoa asiakaspalvelua?

Asiantuntijat ovat varoitelleet, että erilaiset varausmaksut saattavat pelottaa pois asiakkaita, jotka pitävät ravintolan varauspolitiikkaa hätävarjelun liioitteluna ja huonona asiakaspalveluna.

Maksut ovatkin herättäneet joissakin närkästystä, niitä on pidetty ahneutena ja muistutettu, että kyseessä on palveluala, jossa on aina olemassa tietty riski asiakaskunnan kanssa. 

Samoin erilaisilla keskustelupalstoilla kyselty, onko asiakkaalla puolestaan oikeus korvauksiin, jos pöytä ei olekaan valmis ja vapaa sovittuna aikana tai jos sen sijainti ravintolassa ei vastaakaan asiakkaan odotuksia.

Toisaalta varausmaksuja on ymmärretty, erityisesti siksi, että nykyään varaus on niin helppo tehdä vaikka kännykällä ja yhtä helppoa se on unohtaa tai vain jättää menemättä, jos ei huvitakaan tai suunnitelmat muuttuvat.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.