Mainos

Brittirauhanturvaajat eivät saa YK:lta syytettä

Kosovon rauhanturvajoukkojen sotilasedustajat ja YK ovat tänään kiistäneet lehtitiedon, jonka mukaan YK saattaisi syyttää brittiläisiä sotilaita kahden Kosovon vapautusarmeijan UCK:n taistelijan surmaamisesta.

Britain's Independent -lehti kertoi aiemmin tänään, että YK:n nimittämät syyttäjät päättävät syytteen nostamisesta reilu viikko sitten sattuneessa tapauksessa, jossa kaksi UCK:n jäsentä sai surmansa, kun rauhanturvaajat avasivat tulen autoa kohti.

Sekä sotilasedustajat että YK kielsivät tiedon, ja sanoivat ettei asia kuulu YK:lle ja että rauhanturvaajia vastaan voidaan nostaa syyte vain heidän oman maansa kansallisen oikeusjärjestelmän puitteissa.
-Sotilaat toimivat brittiläisen sotilaslain alaisina. Kansallisissa tutkimuksissa selvitetään ovatko he rikkoneet Englannin lakia, sanoi majuri John Beer.

Kertomukset viikko sitten lauantaina sattuneesta ampumavälikohtauksesta ovat ristiriitaisia. Rauhanturvajoukkojen edustaja on sanonut, että surmanlaukaukset ammuttiin itsepuolustukseksi sen jälkeen kun auton katolle noussut mies alkoi ammuskella ilmaan. Lehden haastattelemien silminnäkijöiden mukaan näytti kuitenkin siltä, että brittijoukot olisivat ajaneet takaa UCK:n autoa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.