Mainos

Brittipoliitikko syytti serbejä raakuuksista

Britannian liberaalidemokraattisen puolueen johtaja Paddy Ashdown syytti eilen serbejä "keskiaikaisista raakuuksista" Kosovossa. Ashdown tapasi tiistaina Belgradissa Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin.

Ashdown sanoi saaneensa Milosevicilta "henkilökohtaisen lupauksen", että serbiarmeija on lopettanut sotilastoimet albaaniseparatisteja vastaan Kosovossa. Ashdown sanoi olleensa maanantaina itse todistamassa, kuin serbijoukot käyttivät raskasta tykistöä ja panssarivaunuja tulittaessaan Suva Rekan alueen kyliä Kosovossa.

-Totaalisen sodan aseiden käyttäminen puolustuskyvyttömiä kyliä vastaan ei ole sellainen vastaus terrorismille, jollaista sivistyneet maat saavat käyttää - tai edes haluavat käyttää, huomautti Ashdown, joka on itse entinen sotilas.

Uutistoimisto Reutersin toimittaja kertoi tiistaina nähneensä kuudentoista albaanisiviilin ruumiit eräässä rotkossa lähellä Gornji Obrinjen kylää Kosovon keskiosassa. Uhreista oli ainakin kymmenen lapsia, vanhuksia ja naisia. Heidän kurkkunsa oli leikattu auki tai heitä oli ammuttu päähän. Eloon jääneiden sukulaiset ja naapurit kertoivat, että useimmat uhreista olivat paenneet rotkoon kun serbijoukot olivat piirittäneet Gornji Obrinjen kylän. Serbijoukot olivat pakottaneet erään vanhuksen näyttämään, mihin kyläläisiä oli paennut.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.