Mainos

Brittipoliisi vei pyhän härän hinduluostarista

Yli sata härän puolustajaa oli kerääntynyt sen aitauksen ulkopuolelle rukoilemaan ja laulamaan. Poliisit raivasivat kuitenkin tiensä heidän ohitseen viedäkseen härän lopetettavaksi.

Britannian poliisi on vienyt pyhän härän Walesissa sijaitsevasta hindulaisesta luostarista. Kiinnioton syy oli härän positiivinen tuberkuloositesti, minkä vuoksi poliisi joutui viemään sen lopetettavaksi.

Kymmenet rukoilijat olivat kerääntyneet luostariin protestoimaan Shamboksi nimetyn härän puolesta.

Shambon diagnoosi tuberkuloosista annettiin jo keväällä, jolloin se herätti suurta kiinnostusta mediassa. Shambon pelastamiseksi perustettiin myös internetkampanja.

Säädösten mukaan tuberkuloosia sairastava nautakarja on tapettava, koska tauti voi muuten levitä muuhun karjaan, kauriisiin tai jossain tapauksissa jopa ihmisiin.

Noin 370 kilometriä Lontoosta länteen sijaitsevan Skanda Vale -luostarin hindujen mukaan härän tappaminen loukkaa heidän uskonnollisia oikeuksiaan, sillä hindulaisuus kunnioittaa karjaa.

Luostarin asukkaat tarjoutuivatkin pitämään Shambon eristettynä tai viemään sen Intiaan, mutta viranomaiset eivät suostuneet kumpaankaan ehdotukseen.

Poliisijoukot ja eläinlääkäri yrittivät viedä härän alunperin jo eilisaamuna, mutta munkit eivät suostuneet päästämään virkavaltaa luostarin porttien läpi. Poliisit palasivat muutamaa tuntia myöhemmin luvan kanssa.

Parikymmentä poliisia raivasi tiensä yli sadan kannattajan ohitse, jotka olivat kerääntyneet härän aitauksen ulkopuolelle rukoilemaan ja laulamaan. Poliisit katkaisivat aitauksen porteille laitetut ketjut ja raahasivat pois joitakin palvojia, jotka eivät suostuneet lähtemään vapaaehtoisesti. Härkä vietiin lopulta kuljetusvaunulla pois luostarista.

Walesin viranomaiset ovat kieltäytyneet kertomasta, missä, koska ja miten Shambo-härkä aiotaan lopettaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.