Mainos

Brittipoliisi: Huumeet laillistettava

Korkea-arvoinen brittipoliisi arvostelee rajusti hallituksen huumeiden vastaista kamppailua ja ehdottaa huumeiden laillistamista.

- Mikäli huumepolitiikan on tarkoitus olla käytännöllinen eikä moralistinen, eettisesti eikä dogmaattisesti ohjautuva, on nykyisen kieltoon perustuva suhtautuminen muutettava sekä toimimattomana että moraalittomana. Sen tilalle on saatava todisteisiin perustuva kattava järjestelmä...joka pyrkii yhteiskunnalle aiheutuvien vahinkojen minimointiin, toteaa Pohjois-Walesin poliisimestari Richard Brunstrom.

Brunstromin mukaan laittomat huumeet ovat nykyään halvempia ja helpommin saatavilla kuin koskaan aiemmin. Huumeiden käyttäjien määrä kasvaa, kuten myös huumerikollisuus. Huumekaupassa liikkuu globaalisti eniten rahaa öljybisneksen jälkeen.

Britannian pääministeri Gordon Brown ja oppositiossa olevat konservatiivit vastustavat tiukasti huumeiden laillistamista. Myös Britannian poliisipäälliköiden liitto tyrmää ehdotuksen. Sisäministeriö kerää parhaillaan asiantuntijalausuntoja eri aloilta tulevaa huumestrategiaansa varten.

(MTV3/Janne Hopsu-The Independent)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.