Mainos

Brittipanttivanki tapettu Irakissa

Abu Musab al-Zarqawin johtama ääriryhmä on tappanut brittiläisen panttivangin Kenneth Bigleyn Irakissa, kertoi uutistoimisto Reuters.

Brittiläisen Kenneth Bigleyn siepannut ryhmä on julkistanut videon, jossa näytetään Bigleyn surmaaminen, kertoi uutistoimisto Reuters tänään. Reutersin mukaan Bigley näkyy videolla esittämässä lausuntoa ja sitten yksi hänen takanaan seisovasta kuudesta miehestä leikkaa veitsellä irti Bigleyn pään.

Abu Dhabin televisio kertoi jo aiemmin päivällä, että Abu Musab al-Zarqawin johtama ääriryhmä oli tappanut Bigleyn Irakissa. Bigleyn perhe vahvisti illalla tiedon. Hänen veljensä mukaan perhe on saanut varman todisteen teloituksesta.

Britannian pääministeri Tony Blair tuomitsi odotetusti tapahtuneen jyrkin sanoin.

- Tunnen syvää vastenmielisyyttä teosta vastanneita ihmisiä kohtaan, Blair jyrisi. - Näin ei tulisi tapahtua Irakissa ei missään muuallakaan.

Bigley siepattiin Bagdadissa syyskuun puolivälissä. Hänet panttivangiksi ottanut Tawhid ja Jihad -ryhmä on tappanut myös kaksi samaan aikaan sieppaamaansa amerikkalaista. Sieppaajat vaativat Yhdysvaltain johtamia joukkoja vapauttamaan kaikki irakilaiset naisvangit. Yhdysvaltain armeijan mukaan telkien takana on vain kaksi irakilaista naista, jotka toimivat molemmat johtavina asekehittelijöinä Saddam Husseinin valtakaudella.

Irakissa on edelleen ainakin kaksi länsimaista panttivankia, elokuussa siepattu ranskalainen toimittajakaksikko. Heidän uskotaan olevan edelleen elossa.

Brittipanttivanki odotti eläkepäiviä Thaimaassa

Britti-insinööri Kenneth Bigley oli vain muutamien viikkojen päässä eläkkeelle pääsystä kun hänet siepattiin Irakissa viime kuussa. Bigley, 62, suunnitteli työuransa jälkeen muuttavansa thaimaalaisen vaimonsa kanssa tämän kotimaahan viettämään eläkepäiviä. Hänen ensimmäisen lapsenlapsensa on määrä syntyä ensi vuoden alussa.

Maailman turut olivat Bigleylle tuttuja, sillä hän muutti ensimmäisen vaimonsa Margaretin kanssa 60-luvulla Australiaan ja sieltä Uuteen-Seelantiin. Koti-ikävä sai kuitenkin parista yliotteen ja he palasivat Britanniaan. Pariskunnalla oli kauppa Merseysidessa Liverpoolissa, kunnes raaka ryöstö sai heidät muuttamaan Somersetiin Lounais-Englantiin, missä he pitivät pubia.

Tragediat eivät kuitenkaan jättäneet pariskuntaa, sillä toinen heidän pojistaan jäi rekan alle ollessaan viemässä säästörahojaan paikallispankkiin. Murhenäytelmä raunioitti myös Bigleyn avioliiton ja hän lähti kokoamaan elämänsä sirpaleita ulkomaille. Hän toimi insinöörinä Dubaissa, Omanissa, Bahrainissa, Abu Dhabissa ja Kuwaitissa. Uusi elämänkumppanikin löytyi ulkomailta, Thaimaasta.

Vain hieman ennen kidnappaustaan Bigley kertoi eräälle naapurilleen Bagdadissa:

- En ole peloissani. Kerranhan sitä vain kuolee.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.