Mainos

Brittiopiskelijan raaka murha vihdoin oikeuteen

Italia odottaa kohutun opiskelijamurhan oikeudenkäynnin alkamista.

Opiskelijavaihdossa Italiassa ollut brittiläinen 21-vuotias Meredith Kercher löytyi viime marraskuussa kuolleena ja lähes alastomaksi riisuttuna huoneestaan. Hänen kurkkunsa oli viilletty auki taskuveitsellä.

Italialainen tuomari Paolo Micheli on asettanut uhrin samanikäisen amerikkalaisen kämppäkaverin, Amanda Knoxin ja tämän 24-vuotiaan italialaisen poikaystävän Raffaele Soleciton syytteeseen murhasta ja seksuaalisesta väkivallasta.

Kolmas epäilty jutussa oli Norsunluurannikolta kotoisin oleva Rudy Hermann Guede, jonka oikeudenkäynti on jo pidetty. Syyttäjät olivat vaatineet hänelle elinkautista vankeusrangaistusta, mutta lopulta Guede tuomittiin 30 vuodeksi vankeuteen.

Syyttäjän mukaan Meredith Kercher kuoli seksileikkinä alkaneen tapahtumaketjun jälkeen. Solleciton epäillään pitäneen Kercheriä kiinni, kun Knox viilteli häntä. Gueden kerrotaan tehneen uhrille seksuaalista väkivaltaa. Meredith Kercherin kuolinsyy oli veitsen isku kaulaan.

Rudy Guede on myöntänyt olleensa tapahtumahetkellä talossa, mutta on kiistänyt osallisuutensa Kercherin kuolemaan. Amanda Knox ja Raffaele Solecito ovat kiistäneet niin ikään tehneensä mitään väärää. Tosin Knox ehti tunnustaa heti pidätyksensä jälkeen, että hän oli osallinen huonetoverinsa murhaan.

Syytetyt saapuivat tänään asianajajiensa kanssa Perugian kaupungin oikeustalolle. Syytetyt pyysivät päästä odottamaan vapaalta jalalta oikeudenkäynnin alkamista. Tuomari antaa päätöksensä asiasta lähipäivinä. Kuulemisessa oli mukana myös uhrin perhe.

Kaksikon oikeudenkäynti alkaa joulukuun alussa Umbrian maakunnassa, Perugiassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.