Mainos

Brittioikeus päättää Pinochetista ensi keskiviikkona

Britannian korkein oikeus eli parlamentin ylähuoneen lordituomarit päättävät Chilen entisen diktaattorin Augusto Pinochetin luovutuksesta ensi viikon keskiviikkona. Jos lordituomarit pitävät voimassa lontoolaisen ylioikeuden päätöksen, on Pinochet vapaa palaamaan kotiinsa. Ylioikeus päätti aiemmin, että Pinochetin pidätys Britanniassa oli lainvastainen, koska hän nauttii edelleen parlamentaarista koskemattomuutta ja tämän vuoksi hän on vapaa palaamaan kotimaahansa.

Pinochet pidätettiin 16. lokakuuta lontoolaisessa sairaalassa, jossa hän oli hoidattamassa selkäänsä. Pidätys tehtiin espanjalaisen tuomarin pyynnöstä. Samainen tuomari on pyytänyt Britanniaa luovuttamaan Pinochetin Espanjaan vastaamaan hänet vastaan siellä nostettuja syytteitä murhista, kidutuksista ja ihmissieppauksista.

Jo aiemmin lordituomarit päättivät, että Pinochetin on tultava oikeuden eteen 2. joulukuuta kuulemaan häntä vastaan nostettua luovutuspyyntöä. Luovutusasian käsittely on ajankohtainen vain, jos korkein oikeus päättää, että Pinochetin pidätys oli laillinen.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.