Brittinaista ei päästetä palaamaan kotimaahansa Dubaista – syynä kiroilua sisältänyt Whatsapp-viesti, naista voi odottaa jopa vankeustuomio

Brittinaista pidetään Dubaissa vasten tämän tahtoa, kertoo The Independent. Syynä on median mukaan naisen lähettämä Whatsapp -viesti, joka sisälsi kiroilua.

Nainen on asunut Arabiemiraateissa vuodesta 2018 asti. Henkilöstöpäällikkönä työskennelleen naisen oli tarkoitus palata kotimaahansa aloittaakseen työt uudessa työpaikassa.

Yllättäen naisen lennolle pääsy evättiin Dubain lentoaseman check-in pisteellä hänen yrittäessään kirjautua Lontoon Heathrow:lle lähtevälle lennolle.

Nainen juoksi itkien lentokenttäpoliisin luokse ja ihmetteli, mistä oikein oli kyse.

Syyksi paljastui lopulta Whatsapp-viesti, joka sisälsi kirosanoja.

Viesti oli lähetetty kuukausia aiemmin

Naiselle oli kuukausia aiemmin tullut kränää huonetoverinsa kanssa, sillä molemmat olisivat halunneet käyttää samaa pöytää etätyöskentelyyn koronarajoitusten aikana.

Huonetoveri oli tehnyt naisen lähettämästä Whatsapp-viestistä ilmiannon viranomaisille, sillä siinä oli kirosanoja.

Ilmeisesti viranomaiset olivat rekisteröineet tämän valituksen sellaiseen järjestelmään, jota myös lentokentän viranomaiset lukevat, sillä nainen kiikutettiin lentoasemalta yhteensä kolmelle eri poliisiasemalle kuulusteluihin.

Edessä voi olla mehevät sakot tai jopa vankeutta

Tällä hetkellä nainen on yhä Dubaissa. Hän on ollut yhteyksissä kotimaahansa pidätettyjä avustavan järjestön kautta.

Paikallisen poliisin mukaan häntä voi odottaa sakot tai jopa vankeustuomio.

Nainen on myöntänyt tekonsa. Hänen puhelimensa on takavarikoitu rikostutkintaa varten. Myös passi on otettu viranomaisten haltuun.

Nainen asuu nyt väliaikaisesti ystävänsä luona.

– Tämä on ollut todella uuvuttavaa ja kielimuuri tekee kaikesta vielä vaikeampaa. Yritin selittää heille, että aikeenani on muuttaa pysyvästi takaisin kotimaahani. He vain eivät tunnu ymmärtävän. Olen anellut heiltä armoa, nainen kertoo järjestön kautta.

Maassa on tiukka laki

Dubaissa on erittäin tiukat säädökset koskien muun muassa käytöstä sosiaalisessa mediassa.

Toisen ihmisen loukkaamisesta esimerkiksi WhatsApp -viestillä voi saada jopa vuoden vankeustuomion tai yli sadantuhannen euron suuruiset sakot. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja