Brittinaiselle uusi kohtu – luovuttajana oma äiti

Sara Ottosson syntyi ilman lisääntymiseen tarvittavia elimiä. Nyt hän haluaisi saada vauvan siirtokohdun avulla. Kohdun luovuttaisi Ottossonin oma äiti.

25-vuotias SaraOttosson haluaisi lapsen, muttei voi saada sellaista. Nyt hän yrittää päästä uraauurtavaan leikkaukseen, jossa Ottossonin äidin kohtu siirrettäisiin hänen tyttärelleen, kertoo Daily Mail.

Sara on ammatiltaan biologian opettaja. 56-vuotiaan äiti EvaOttossonin mukaan kumpikin naisista suhtautuu asiaan järjellä.

– Ajattelemme, että se on vain kohtu, äiti kommentoi Daily Telegraphille.

– Hän tarvitsee kohtua ja jos minä olen paras luovuttaja, niin antaa mennä. Hän tarvitsee sitä minua enemmän. Olen saanut kaksi tytärtä, joten kohtu on palvellut hyvin.

Saraa huolestuttaa lähinnä suuri leikkaus, johon hänen äitinsä joutuu.

– Jos tämä onnistuisi ja voisin saada lapsia, se merkitsisi minulle niin paljon. Yritän tällä hetkellä olla toivomatta liikoja, jotten pety, Sara kuvaa.

Jos Sara ja Eva pääsevät leikkaukseen, se on vasta alkua: Saran täytyy syödä hylkimisenestolääkitystä, ja kohdun tulee toimia vuoden ajan normaalisti ennen hedelmöitystä. Mikäli he eivät pääse toimenpiteeseen, Sara aikoo adoptoida lapsen.

Ainoa aiempi kohdunsiirto on tehty vuonna 2000 Saudi Arabiassa. Leikkaus ei onnistunut, ja kohtu piti poistaa 99 päivän kuluttua.


MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja