Mainos

Brittiministerit samoilla linjoilla Emusta

Britannian Emu-kannasta on kehitelty ehkä liikaakin jännitystä, sanoi Englannin pankin pääjohtaja Eddie George lehdistötilaisuudessaan Lontoossa.

-Jos tarkastellaan sanoja, joita ministerit ovat käyttäneet, niissä havaitaan huomattavaa yhdenmukaisuutta. Tämä juontaa juurensa jo ennen vaaleja edeltäneeseen aikaan, totesi George.
Pääjohtaja Georgen mukaan hallitus teki selväksi, että Britannian liittymisessä Euroopan talous- ja rahaliittoon Emun ensimmäiseen vaiheeseen on huomattavia esteitä. Periaatteessa ministerit kuitenkin suhtautuivat myönteisesti Emuun.
-Käsittääkseni he ovat vieläkin samassa käsityksessä. Pääjohtaja George piti valitettavana, että Britannian hallitukseen on kohdistettu runsaasti julkisia paineita ajankohtana, jolloin parlamentti ei ole koolla.

George uskoo, että hallitus tekee selväksi tarkoin harkitun kantansa parlamentille, kun se kokoontuu. George puuttui myös punnan arvostukseen suhteessa muihin EU-valuuttoihin. Hänen mukaansa alkukesästä oli yleisesti vallalla liioiteltu käsitys, jonka mukaan yhteisestä valuutasta eurosta tulisi heikko, jos siihen liittyisi paljon maita.
Georgen mukaan tähän on tullut kuitenkin korjaus. Pankkipiirit ovat nyt tarkentaneet näkemyksensä ja keskuspankin osalta tullaan pitämään mandaatista kiinni. Tämä merkitsee, että eurosta tulee pikemminkin vahva kuin heikko. George piti myös tässä mielessä yllättävänä sitä, jos UK:n osallistumisspekulaatiot vielä vaikuttaisivat muihin eurovaluuttoihin samalla tavalla kuin tapahtui alkukesästä.

George korosti myös Britannian talouden vakauden merkitystä. Hänen mukaansa brittitalous ei ole tähän saakka täyttänyt näitä edellytyksiä. Pääjohtaja George ei pitänyt kovinkaan tärkeänä Britannian liittymistä Euroopan valuuttakurssimekanismiin Ermiin ennen Emun jäsenyyttä, koska valuutat voivat nykyisillä vaihteluväleillä olla epävakaita myös Ermin sisällä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.