Mainos

Brittiministeriä painostetaan Pinochet-asiassa

Britannian sisäministerille on jäämässä vähän poliittista liikkumatilaa tehdä valinta Augusto Pinochetin karkottamisesta Espanjaan tuomiolle tai päästämisestä takaisin kotimaahansa Chileen.

120 brittikansanedustajaa on lähettänyt ministeri Jack Strawlle kirjeen, jossa tyrmätään ajatus päästää Pinochet takaisin Chileen. Useimmat kirjeen allekirjoittajista ovat Strawin puoluetovereita. Yksi entinen ministeri totesi The Independent -lehdelle, että Straw ei saisi koskaan anteeksi, jos päästäisi Pinochetin takaisin Chileen.

Pinochetin omaisten mukaan ex-diktaattori on masentunut oikeustaistelustaan Britanniassa ja kuolee mieluummin kuin joutuu Espanjaan oikeuden eteen. The Mirror -lehden mukaan 83-vuotias Pinochet ei ole optimistinen sen suhteen, että työväenpuoluehallitus torjuisi Espanjan esittämän luovutuspyynnön.
-Hän tappaisi itsensä tai antaisi vartijansa tappaa hänet mieluummin kuin kohtaisi sen nöyryytyksen ja häpeän, että hänet lähetettäisiin Espanjaan oikeuteen, sanoi Pinochetin sisarenpoika Rafael Pinochet Savedra lehdelle.
(MTV3-AFP-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.