Mainos

Brittimies joutui sairaalaan Egyptissä munuaisvaivan vuoksi – viranomaiset selvittävät, kuoliko 7 000 punnan laskun takia

Brittimies kuoli Egyptissä, kun tämän perhe ei pystynyt maksamaan 7 000 punnan (7 900 euroa) sairaalalaskua. Mies joutui matkallaan sairaalaan munuaisvaivan vuoksi, kertovat useat brittilehdet, muun muassa Metro.

39-vuotias, Englannin Staffordista kotoisin oleva mies kuoli viime toukokuussa Egyptin Hurghadassa sairaalassa. Hän oli aikaisemmin tuotu sairaalaan, kun tämä oli pyörtynyt ollessaan aavikolla.

Perheen omaisten mukaan miestä oli hoidettu munuaisvaivan vuoksi. Miehen omaisten mukaan tämän hengissä pitänyt kone oli sammutettu sairaalassa, kun omaiset kertoivat, että rahaa yli seitsemän tuhannen punnan sairaalalaskuun ei ollut.

Lisäksi miehen kuoleman jälkeen tämän vanhemmat saivat sairaalalta toisen, 15 000 punnan laskun.

Brittiviranomaiset tahtovat selvittää miehen kuoleman

Miehen kotimaassa asiaa on selvitetty viranomaisten toimesta. Kuolemansyytutkija Andrew Haigh kertoo, että egyptiläissairaala ei ole vastannut tämän lähettämiin lisäkysymyksiin sähköpostitse.

Stephan Kruper Royal Stoke Universityn sairaalasta kertoo, että sairaalan tekemät raportit loppuvat täysin toukokuun 24. päivän jälkeen. Mies kuoli 29. toukokuuta.

Kruperin mukaan sairaalan tiedoista ilmenee, että mies oli saanut sydänkohtauksen 24. päivä. Perheellä on tästä kuitenkin eriävä näkemys. Heidän mielestään miehen hoito loppui, kun tämän vakuutus kerrottiin mitätöityneen eikä vakuutusyhtiö suostunut maksamaan miehen sairaalalaskua.

– Meille sanottiin, että vakuutus on mitätöity. Jos emme maksaisi sairaalalaskua siinä hetkessä, poikani koneet laitettaisiin kiinni, pojan isä kertoi.

Perheelle ei myöskään kerrottu mitään sydänkohtauksesta.

Perhe kerää rahaa saadakseen ruumiin kotiin

Perheen murtunut äiti kertoo, että perheen on nyt kerättävä rahaa saadakseen poikansa ruumiin kotiin ja haudattavaksi Iso-Britanniaan.

Kuolinsyytutkijan mukaan kuolinsyytutkimusta ei ole voitu tehdä, koska Egyptin viranomaiset antoivat oman näkemyksensä kuolinsyystä ja kuolleen miehen ruumis oli balsamoitu palautusta varten, joka oli kuitenkin myöhässä.

Kuolinsyytutkija Haigh antaa arvionsa todennäköisestä kuolinsyystä: munuaisten vajaatoiminnan, aavikolla pyörtymisen ja rajoitetun terveydenhuollon yhdistelmä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.