Mainos

Brittimelojat Suomesta: "Kamala sää, mutta ihania ihmisiä"

Kaksi nuorta englantilaisnaista on suorittanut syksyn aikana melkoisen haasteen ja melonut syysmyrskyjä uhmaten Englannista Suomeen.

Tuoreimmassa blogipäivityksessään opiskelijanaiset moittivat Suomen säätä kamalaksi mutta suomalaisia ihmisinä ihaniksi.

Ilmojen haltija onkin pannut melojien loppumatkalla parastaan ja tarjonnut niin myrskyä kuin rankkasadettakin. Sitä mukaa naisten maaliintulo on viivästynyt päivillä.

Ihmiset ovat ottaneet vähän yli kaksikymppiset soutajat huomattavasti ystävällisemmin vastaan.

Alice Lawsonin ja Erin Dunnin mielikuvaa suomalaisista on kohentanut muun muassa turkulainen Jerry Dahlqvist.

Märät hahmot pimeässä

Yllätysvieraat ilmestyivät Dahlqvistin Ängesön saarella sijaitsevan mökin terassille torstai-iltana. Melojat olivat nähneet saaressa valoa ja päätelleet, että siellä on elämää.

– Kello oli 20.30, ulkona oli 13 astetta lämmintä ja satoi tihkua. Katsoimme juuri tv:tä, kun näimme ulkona kaksi ihmishahmoa, Dahlqvist kertaa illan tapahtumia.

– Menin avaamaan oven, ja siellähän oli vastassa kaksi nuorta läpimärkää leidiä reput selässään. He kysyivät, voivatko he tulla meille vaihtamaan vaatteita. Siinä vaiheessa olin aika hämmentynyt, mutta lupasin, että totta kai te voitte tulla. Pian kävikin ilmi, että naiset ovat pitkällä melontaretkellä.

Dahlqvist lämmitti naisille saunan ja vettä suihkussa käymistä varten ja tarjosi yösijan saunan takkatuvassa. Löylyihin Dahlqvist ei heitä ohjannut suuremman kulttuurishokin välttämiseksi.

– Sen jälkeen pyysin heitä tulemaan ylös teelle ja voileiville, että voin kysellä matkasta tarkemmin.

Iltapalan äärellä Lawson ja Dunn kertoivat, että heidän matkansa oli alkanut Englannin Doverista heinäkuun puolivälissä. Sen jälkeen nuoret olivat meloneet Ranskan ja Euroopan rannikkoa pitkin Pohjanmerelle ja Kielin kanavaan. Ennen Suomea kajakit lipuvat vielä läpi Tanskan ja Ruotsin rannikon.

Hyväntekeväisyyden nimissä matkaan lähti alun perin kolme melojaa. Ryhmän ainoa mies, Mark Waddoups, jätti leikin kesken Saksassa. Varoja matkalla kertyi muun muassa Alzheimerin taudin tutkimukseen.

"On se aika kova suoritus"

Suomessa naiset ovat yöpyneet Ängesön lisäksi muun muassa Nauvossa, Korppoossa ja Kökarissa. He ovat saaneet bloginsa mukaan joka paikassa hyvät yösijat vierasvaraisilta saaristolaisilta.

Jerry Dahlqvist antaa naisille itselleen matkasta täyden tunnustuksen.

– 2 500 kilometriä ja 2 ja puoli kuukautta – on se aika kova suoritus.

Naiset saapuvat määränpäähänsä Helsinkiin tänään. MTV3 seuraa melojanaisten saapumista maaliin. Sen jälkeen melojat aikovat myydä kanoottinsa ja lentää takaisin kotiin.

Katso kuvia reissusta täältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.