Mainos

Brittiliha taas vientikieltoon

Brittiläinen liha on taas joutunut vientikieltoon. Tällä kertaa kyse on suu- ja sorkkataudista, jota on havaittu eteläisessä Englannissa.

Brittiliha

EU:n langettama brittilihan vientikielto tulee voimaan heti. Kielto koskee eläviä eläimiä, lihaa ja maitoa ja niistä tehtyjä tuotteita. Näillä näkymin suu- ja sorkkataudin aiheuttama vientikielto on voimassa kuun vaihteeseen saakka.

Nyt löydetyt tautitapaukset ovat ensimmäiset suu- ja sorkkatautitapaukset Britanniassa 20 vuoteen. Suu- ja sorkkatautia on löytynyt viranomaisten mukaan yhdeltä teurastamolta ja kahdelta maatilalta. Terveysviranomaiset ovat määränneet tapauksen takia kahdeksan kilometrin suojavyöhykkeet alueen ympärille.

Britanniaan matkustavien varottava

Suomen maatalousviranomaiset kehottavat Britanniaan matkustavia varovaisuuteen, jotta maassa todettu suu- ja sorkkatauti ei leviäisi Suomeen. Maa- ja metsätalousministeriö kehottaa muun muassa välttämään tilakäyntejä alueilla, joilla tautia on todettu.

Suu- ja sorkkatauti on nautakarjan ja sikojen helposti tarttuva virustauti. Luotettavaa parannuskeinoa tautiin ei ole. Se ei ole ihmisille vaarallinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.