Mainos

Brittiliha Ranskan markkinoille

Ranska aikoo tarkistaa kantaansa brittiläistä naudanlihaa koskevaan tuontikieltoon. Päätös otetaan uudelleen harkittavaksi sen jälkeen kun EU:n tiedekomitean katsoi, ettei Ranskalla ole mitään syytä jatkaa naudanlihan tuontikieltoa, sanoi pääministeri Lionel Jospin eilen.

Jospin lupasi, että vientikiellon mahdollista purkamista koskeva uudelleenarviointi tehdään "vakavalla mielellä", koska kysymys on äärimmäisen tärkeä. Hän ei kuitenkaan antanut mitään vihjeitä hallituksen tulevasta kannasta eikä siitä, milloin päätös tehdään.

Ruokasota Ranskan ja Britannian välillä alkoi, kun Ranska päätti vastustaa tuontikiellon purkamista aiemmin tässä kuussa EU:n vastustuksesta huolimatta. Tuontikielto perustuu Ranskan elintarvikevalvontaviraston aiemmin tekemään päätökseen, jonka mukaan brittiläinen naudanliha voi olla vaarallista hullun lehmän taudin vuoksi. EU kielsi Britannialta naudanlihan viennin maaliskuussa 1996 nautoja vaivanneen hullun lehmän taudin vuoksi. Lihan pelättiin voivan tartuttaa ihmisiin kuolemaan johtavan Creutzfeldt-Jakobin taudin.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.