Mainos

Brittilehti: Ranskan pelätään vuotavan tietoja

Sotilasliitto Nato kiisti tänään väitteet, että Ranskaa pidettäisiin sotilasliiton suunnittelun ulkopuolella, jotta se ei vuotaisi tärkeitä tietoja serbeille. Myös Ranskan puolustusministeri Alain Richard kiisti tiedot.

-Kiistämme jutun. Kaikki tiedot kerrotaan kaikille jäsenmaille, sanoi Naton edustaja.
Brittiläinen Daily Telegraph -lehti kertoi aiemmin tänään, että Ranska ei pääse osallistumaan kaikkeen Naton sotilaalliseen suunnittelutyöhön, joka koskee Jugoslaviaa vastaan tehtäviä ilmaiskuja. Tämä johtuu pelosta, että ranskalaiset saattavat vuotaa tärkeitä tietoja serbeille joko suoraan tai venäläisten kautta, lisäsi lehti.

Lehti nojasi tietonsa Washingtonissa haastateltuihin korkeisiin sotilaslähteisiin. Niiden mukaan mm. amerikkalaiset suhtautuvat ranskalaisiin epäluuloisesti, koska heitä on jo aiemmin epäilty tietojen vuotamisesta serbeille mm. Bosniassa. Ranskalaiset taistelukoneet ovat osallistuneet Naton jo kolmatta viikkoa jatkamiin ilmaiskuihin Jugoslaviaan vastaan.

Daily Telegraphin mukaan Washingtonissa ollaan myös huolissaan siitä, että Ranska ja Venäjä esittäisivät yhdessä jonkinlaisen uuden aloitteen, joka hellittäisi Jugoslavian johtoon kohdistettua painetta. Ranskalaisministeri Charles Josselin ehti ensimmäisenä kommentoimaan brittilehden artikkelia toteamalla, että siitä saisi "hyvän alun vakoiluromaaniin".
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.