Mainos

Brittilehti mainostaa Suomen kolmanneksi, neljänneksi tai viidenneksi vanhinta kaupunkia – ”Joka tapauksessa, se on vanha..."

Britannialainen laatulehti The Guardian esittelee tuoreessa artikkelissaan 575-vuotiasta Raumaa. Piirun verran alle 40 000 asukkaan kaupunki on lehden mukaan ”yllättävän kansainvälinen” ollakseen niin pieni.

Kaupungin historiaa, kulttuurimenoja ja erityispiirteitä käsittelevässä artikkelissa kaupungin erityislaatuisuutta perustellaan muun muassa tavalla, jolla kaupunki pelasti satoja työpaikkoja korealaisen telakkayhtiön lähdettyä kaupungista vuonna 2013.

Kaupungin 500-vuotinen laivanrakennusperinne sai jatkoa jo vuotta myöhemmin, kun kaupunki lunasti telakan ja alueella alkoi toimia uusi telakkayhtiö, Rauma Marine Constructions.

Artikkelissa todetaan myös, että laskentatavasta riippuen Rauman voi luokitella joko suomen kolmanneksi, neljänneksi tai viidenneksi vanhimmaksi kaupungiksi.

– Joka tapauksessa, se on vanha... ja sen verran täynnä kulttuuria, että Unescon on ollut pakko huomioida kaupunki kahteen otteeseen, artikkelissa kerrotaan.

Vanhan Rauman lisäksi Sammallahdenmäen pronssikautiset röykkiöhaudat on hyväksytty Unescon maailmanperintöluetteloon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.