Mainos

Brittilehti hehkuttaa: Suomi on lähes täydellinen maa

Suomi saa taas yllin kyllin kehuja ulkomailta. Nyt asialla on arvostettu brittilehti The Independent, joka kehuu Suomea artikkelissaan maasta taivaaseen.

"Amerikka on ehkä joskus ollut mahdollisuuksien maa, mutta nyt eriarvoisuuden noustessa - puhumattakaan viisumirajoituksista - meillä on nyt mielessämme toinen kohde. – Jos haluat elää amerikkalaista unelmaa, mene Suomeen."

Lehti kirjoittaa, että Suomi on rankattu korkeista itsemurhaluvuista huolimatta maailman toiseksi onnellisemmaksi maaksi heti Tanskan jälkeen.

Myös Suomen oppilaat ovat länsimaiden parhaita, lehti muistuttaa. Suomi saa kehuja myös muilta alueilta: muun muassa siitä, että maamme oli ensimmäinen maailmassa, joka antoi naisille äänioikeuden. "Maa, joka antoi meille Nokian" on myös luvannut jokaiselle suomalaiselle laajakaistayhteyden vuoteen 2015 mennessä."

Artikkelissa mainitaan myös kuuluisuuksia, kuten Jean Sibelius ja euroviisuvoittaja Lordi. Kirjoituksessa ei myöskään unohdeta matkailun perhekohteita: joulupukin maata Rovaniemellä, Naantalin Muumimaailmaa ja uusimpana Särkänniemen Angry Birds -puistoa.

Mutta kyllä Suomesta huonoja puoliakin keksitään. Suomen kieli on lähes mahdotonta oppia ja "ei sukua melkein millekään kielelle, paitsi virolle ja unkarille". Ja pelotellaanpa ihan lopuksi vielä eurokriisillä: koska Suomi kuuluu euroon, kannattaa odottaa Kreikan uusintavaalien tulosta ennen asunnon ostamista Helsingistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.