Brittilehdistön teleurkintasotkun päähenkilöt oikeuden eteen

Brittilehdistössä vuosia velloneeseen teleurkintasotkuun on tulossa lisäselvyyttä. Skandaalin päähenkilöiden oikeudenkäynti alkaa maanantaina Lontoossa.

Oikeuden eteen joutuvat kohun takia lakkautetun News of the World -lehden entiset päätoimittajat Rebekah Brooks ja Andy Coulson. Heitä syytetään puhelinurkinnan lisäksi viranomaisten lahjonnasta. Molemmat kiistävät syytteet.

Oikeudenkäynti on kiusallinen pääministeri David Cameronille. Se nostaa lehdistön ja poliitikkojen tiiviin suhteen jälleen esiin, sanoo politiikan professori Jon Tonge Liverpoolin yliopistosta.

Molemmat syytetyt kuuluvat pääministerin lähipiiriin. Brooks on Cameronin läheinen ystävä ja naapuri. Coulsonin Cameron palkkasi urkintaepäilyistä huolimatta lehdistöpäällikökseen. Myöhemmin tämä joutui eroamaan.

Tongen mukaan Cameron veljeili Brooksin ja Coulsonin kanssa, koska he työskentelivät Britannian mediakenttää hallitsevan Rupert Murdochin lehdessä.

Brittilehdistö on hyvin poliittisesti värittynyttä. Poliitikoilla on ollut pitkään tuntuma, ettei vaaleja voi voittaa ilman Murdochin lehtien tukea, Tonge sanoo.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat