Mainos

Brittilehdistö: Lontooseen suunniteltiin kolmatta iskua

Times-lehden mukaan Britannian muslimeista koostuvan itsemurhapommittajien ryhmän oli tarkoitus iskeä pääkaupungin liikenneverkostoon viime torstaina.

Tämänpäiväiset brittilehdet kertovat, että jo kolmas itsemurhapommittajien joukko suunnitteli iskua Lontoon liikenneverkostoon.

Times-lehden mukaan iskua suunnitelleen ryhmän uskotaan koostuvan Britannian muslimeista. Heillä arvellaan olevan myös yhteyksiä toissaviikkoisen ja heinäkuun 7. päivän iskut järjestäneisiin ryhmiin.

Poliisi ei ole kommentoinut väitteitä.

Lehtien mukaan ryhmä oli alunperin suunnitellut toteuttavansa iskunsa viime torstaina, jolloin yli 6000 poliisia vahti maanalaisten asemia. Scotland Yard ilmoitti tuolloin poliisin järjestäneen valtavan harjoituksen. Myös tänään Lontoon poliisi on pitänyt turvallisuustasoa korkealla.

Pidätetyllä Lontoon pommittajalla ei yhteyksiä terroristiryhmiin

Italiassa pidätetyllä miehellä, jota epäillään Lontoon epäonnistuneista pommi-iskuista, ei todennäköisesti ole yhteyksiä suuriin terroristiryhmiin, kertoo maan terrorisminvastainen poliisi.

Tutkijoiden mukaan etiopialaissyntyinen Osman Hussain oli saanut apua improvisoidulta joukkiolta, ei organisoidulta järjestöltä. Hän ei myöskään ole ollut yhteydessä Italiassa toimiviin tunnettuihin terroristisoluihin. Hussainin uskotaan asettaneen pommin metrojunaan Shepherd's Bushin asemalla 21. heinäkuuta. Hänet pidätettiin Roomassa perjantaina yhdessä veljensä kanssa.

Britannia on vaatinut Hussainia luovutettavaksi, ja Italian oikeuslaitos alkaa käsitellä luovutuspyyntöä kuluvan viikon lopulla. Aikaa päätöksen tekoon on kaksi kuukautta, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Brittipoliisi on jo ottanut kiinni kolme muuta 21. päivän iskuista epäiltyä.

Britannian poliisi maksanee korvauksia brasilialaisen perheelle

Britannian poliisi on vieraillut Brasiliassa viattomana Lontoossa ammutun brasilialaisen sähkömiehen perheen luona. Poliisi pyysi anteeksi tapahtunutta sekä keskusteli perheen kanssa rahallisista korvauksista.

Poliisi ampui Jean Charles de Menezesiä, kahdeksan kertaa heinäkuun 22. päivänä Lontoon pommi-iskujen jälkituoksinassa. Häntä epäiltiin itsemurhapommittajaksi, mutta myöhemmin paljastui, että hänellä ei ole mitään tekemistä iskujen kanssa.

-Tapaamisen päätarkoitus oli ilmaista Britannian hallituksen pahoittelut ja osanotot. Tietoni mukaan korvausasiaa vain sivuttiin, sanoi Britannian Brasilian-lähetystön tiedottaja Richard Barlow.

Brittiläisten sanomalehtien mukaan poliisi saattaa tarjota perheelle jopa miljoonan dollarin korvauksen. Se on paljon Gonzagan pikkukaupungissa, jossa monen tulot jäävät selvästi alle Brasilian keskitulon, 127 dollaria (104 euroa) kuussa.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.