Mainos

Brittilehdet teilasivat Van Rompuyn jo etukäteen

Brittilehdet ehtivät teilata Belgian pääministerin Herman Van Rompuyn jo ennen kuin tämän nimitys EU:n presidentiksi varmistui.

Lehdissä Van Rompuyta, liikanimeltään "Rumpypumpya", kuvailtiin värittömäksi byrokraatiksi. Britannian Eurooppa-ministeri Chris Bryanin mukaan Van Rompuy on federalisti, joka uhkaa Britannian etuja.

Lehdet eivät peitelleet pettymystään kun alkoi varmistua, ettei Britannian ex-pääministeri Tony Blair saa muiden suurten EU-maiden kannatusta johtovirkoihin. Lehdissä Ranskaa ja Saksaa syytettiin Blairin kaatamisesta.

Independent-lehti vertasi huippuvirkojen täyttämisprosessia Euroviisuihin.

- "Eurooppalaisen virkakilpailun" finaali järjestetään tänään Brysselissä. Siitä puuttuu musiikkiversion halpa kimallus, mutta mukana on samankaltainen salailu, valtioiden väliset lehmänkaupat ja luultavasti myös nopeasti unohtuvat voittajat, lehti sivalsi.

Financial Times -lehden Brysselin-kirjeenvaihtaja Tony Barber arvosteli EU:n tyytyneen Van Rompuyhin, koska suurempiakaan nimiä ei ollut tarjolla.

- Meillä oli joku Luxemburgista, joku Virosta, joku Latviasta, joku Irlannista, joku Suomesta... Ketään ranskalaista, saksalaista, italialaista tai espanjalaista ei edes nostettu esiin, Barber summasi blogissaan.

(MTV3 - STT - DPA)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.