Mainos

Brittilehdet pyysivät anteeksi Madeleinen vanhemmilta

Kaksi brittilehteä on pyytänyt anteeksi kadonneen pikkutytön Madeleine McCannin vanhemmilta. Lehdet myönsivät olleensa väärässä väittäessään, että Kate ja Gerry McCann olivat sekaantuneet tyttärensä viimevuotiseen katoamiseen.

Tabloidit Daily Express ja Daily Star maksoivat myös 700 000 euron vahingonkorvaukset säätiölle, joka on perustettu Madeleinen etsintöjen rahoittamiseksi.

Lehdet julkaisivat anteeksipyynnön etusivuillaan ja näyttävästi myös verkossa.Ilmoitus painetaan lisäksi sunnuntainumeroihin. Daily Expressin levikki on noin 700 000 kappaletta päivässä ja Daily Starin 630 000.

- Jotkin artikkelit lehdessämme ovat vihjanneet, että vanhemmat aiheuttivat Madeleinen kuoleman ja yrittivät sitten salata tapahtuneen. Myönnämme, ettei tätä teoriaa tukevia todisteita ole ja että Kate ja Gerry ovat täysin syyttömiä tyttärensä katoamiseen, Daily Express pahoitteli.

Ratkaisua pidetään poikkeuksellisena

Journalistiikan professori Roy Greenslade pitää lehtien anteeksipyyntöä ennenkuulumattomana. Hänen mielestään on erikoista, että kiista sovittiin oikeuden ulkopuolella.

- Se vain osoittaa, miten huolimattomia lehdet olivat, koska ne eivät edes yrittäneet taistella oikeudessa, Greenslade huomautti BBC:n radiohaastattelussa.

McCannien asianajaja Adam Tudor muistutti, että on vaikea keksiä vakavampaa syytöstä kuin epäillä vanhempia lapsensa surmasta. Hänen mukaansa kyseisissä artikkeleissa oli useita perusteettomia väitteitä.

McCannien edustaja kertoi, ettei perhe ole vielä päättänyt, ryhtyykö se toimiin myös muita lehtiä vastaan.

Madeleine katosi loma-asunnosta Portugalissa viime toukokuussa juuri ennen nelivuotissyntymäpäiväänsä. Vanhempien mukaan lapsi siepattiin sängystään, mutta Portugalin poliisi on pitänyt myös heitä epäiltyinä. McCannit ovat kiistäneet epäilyt.

Madeleinen etsinnät ovat saaneet poikkeuksellisen mediahuomion. McCannit ovat tavanneet muun muassa paavi Benedictus XVI:n ja saaneet tuekseen julkkiksia David BeckhamistaJ. K. Rowlingiin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.