Mainos

Brittilehden kuvat puolialastomasta Saddamista raivostuttivat

Lehdistön käsiinsä saama kuva Saddam Husseinista alusvaatteisillaan on aiheuttanut kohun Yhdysvalloissa.

Brittiläinen sanomalehti Sun on julkaissut etusivullaan kuvan pelkkiin alushousuihin pukeutuneesta Irakin ex-johtaja Saddam Husseinista. Kuvien julkaisu sai Saddamin lakimiehet raivoihinsa ja kirvoittivat Yhdysvaltain hallinnon käynnistämään välittömät tutkimukset siitä, kuinka lehti oli saanut kyseenalaiset kuvat käsiinsä. Kuvat julkaistiin myös Sunin amerikkalaisessa sisarlehdessä New York Postissa.

- Presidentille on kerrottu asiasta ja hän kannattaa aggressiivista ja perinpohjaista tutkintaa, joka on jo käynnissä, kertoi Valkoisen talon tiedottaja Trent Duffy.

Sunin edustajan mukaan lehti sai kuvat haltuunsa amerikkalaisilta sotilaslähteiltä, jotka halusivat teollaan hillitä Irakin väkivaltaisuuksia. Yhdysvaltain sotilasjohto kiistää Sunin väitteen.

Muissa lehdessä julkaistuissa kuvissa Saddam muun muassa pesee sukkiaan käsin ja nukkuu sängyssään. Kuvat on kaikki otettu vankilassa, jossa Saddamia pidetään odottamassa oikeudenkäyntinsä alkua.

- Meidän mielestämme tämä on kaikkien kansainvälisten sopimusten ja ihmisarvon vastaista. Tämän vuoksi meidän täytyy haastaa oikeuteen kaikki tästä vastuussa olevat ja näiden kuvien antajat, sanoi Saddamin puolustusasianajaja Ziad Khasawneh.

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea ICRC kiitteli Yhdysvaltain sotilasjohdon päätöstä tutkia asia perinpohjin. Yhdysvaltain mukaan kuvilla on saatettu rikkoa jopa Geneven sopimusta. Sun on Britannian parhaiten myyvä sanomalehti.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.