Mainos

Brittilaulajalle suosiosta vakava sairaus

Spice Girlsin suosio sai Melanie C:n käymään pohjalla masennuksen ja syömishäiriön myötä.

Spice Girls tekee odotetun paluun sunnuntaina, kun Lontoon olympialaisten päätösjuhlassa koetaan nostalgisia hetkiä. Tyttöviisikko nousee vuosien jälkeen lavalle esittämään isoimmat hittinsä miljoonayleisön seuratessa odotetun paluun toteutumista.

Sporty Spicenä tuttu Melanie C on kertonut avoimesti tyttöbändin huippuvuosien huolestuttavista sivuvaikutuksista. Yhtyeen sporttisenä jäsenenä tunnettu Melanie sairastui vuonna 1997 masennukseen, mikä johti vakavaan syömishäiriöön. Suosio ja median huomio olivat liikaa nuorelle laulajalle.

– Ruokavaliossani ei ollut yhtään rasvaa, kun kuvasimme Spice World: The Movie -elokuvaa. Ruokavaliooni kuului ainoastaan höyrytettyjä vihanneksia ja tuoreita hedelmiä, Melanie kertoi vuonna 2007 antamassaan haastattelussa.

Laulajan mukaan medialla oli suuri rooli tähden sairastumisen kanssa. Media otti Spice Girlsin jäsenet suurennuslasin alle, eikä yksikään heistä selvinnyt ilman ulkonäköön liittyviä arvosteluja.

– En voinut lihoa yhtään, koska se tuotaisiin esille mediassa. Se oli naurettava ajattelutapa, mutta silloin se oli suurin pelkoni. Ihmiset yrittivät auttaa, mutta kielsin ongelmani ja häpesin sitä. Välttelin tilanteita, joissa jouduin syömään, ja vietin suurimman osan ajastani kuntosalilla.

– Syömishäiriö on yksi surullisimmista asioista, joita ihminen voi kokea. Et ajattele muuta kuin syömisen pelkoa, ja ahdistut pienistäkin sosiaalisista tilanteista. Siinä lopettaa elämisen kokonaan.

Melanie potee huonoa omatuntoa toimittuaan vakavasti sairaana monen nuoren esikuvana.

– Monella nuorella oli kuviani seinillä, ja nyt minusta tuntuu pahalta, koska olin sairaana monen esikuva.

Vuonna 2000 Melanie koki masennuksen, joka sai laulajan lihomaan. Lehdistö ei päästänyt Melanieta helpolla, ja laulajaa kutsuttiin mediassa pullukaksi. Melanien mukaan negatiiviseen kirjoitteluun tottuu mitä vanhemmaksi tulee.

– Henkilökohtaiset solvaukset tuntuvat pahalta. Spice Girlsin aikoina olin urheilullinen, ja minusta tehtiin mediassa maskuliininen. Seksuaalinen suuntautumiseni kyseenalaistettiin, ja minua pidettiin yhtyeen rumimpana. Iän myötä siihen tottuu, mutta nuorena median toiminta oli tylyä.

Nyt Melanie voi jälleen hyvin. Syömishäiriö oli laulajalle herättävä kokemus, ja Melanie haluaa auttaa muita sairaudesta kärsiviä.

– Olen puhunut sairastumisestani aina erittäin avoimesti. Koen, että minulla on jonkinlainen velvollisuus kertoa asiasta, ja toivottavasti pystyn omien kokemuksieni kautta auttamaan muita.

Spice Girls esiintyy Lontoon olympialaisten päätösjuhlassa sunnuntai-iltana.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja