Mainos

Brittiläisyhtiö kiinnostunut Savon Voimasta

Brittiläinen Eastern Group ilmaantui lämmittämään savolaista energiapeliä tänään. Brittiläiseen The Energy Groupiin kuuluva voimayhtiö esitteli toimintaansa Savon Voima Oy:n osakaskunnille ja ilmaisi olevansa hyvin kiinnostunut kuopiolaisyhtiöstä.

Easternin talousjohtaja ja hallituksen jäsen Paul Marsh kuitenkin vältti ottamasta kantaa, kelpaisiko englantilaisyhtiölle esimerkiksi vähemmistöosakkuus Savon Voimasta. Hän ei myöskään halunnut kommentoida, paljonko Eastern on valmis maksamaan suomalaisyhtiöstä.
-Katsotaan, miten keskustelu Savon Voiman osakkaiden kanssa etenee. Selvitetään, mitä osakkaat haluavat, Marsh sanoi.

Savon Voima ja Kuopion Energia ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen yhtiöiden yhdistämisestä. Kesäkuun lopussa julkistetun sopimuksen mukaan Kuopion Energian liiketoiminnot ja omaisuus siirretään Savon Voimaan. Sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan Savon Voiman nykyiset omistajat voivat myydä osakkeitaan ulkopuolisille. Kolmasosa fuusioyhtiön osakekannasta on mahdollista myydä sopimuksen mukaan muille tahoille.

Savon Voiman ja Kuopion Energian yhdistämisestä on aikomus päättää loppuvuodesta. Aiesopimuksella kuumana käynyt energiapeli haluttiin rauhoittaa kuluvan kuun puoliväliin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.