Mainos

Brittiläisessä pakolaiskeskuksessa mellakoita

Pakolaiskeskuksen työtekijät ovat joutuneet pakenemaan mellakkaa Britanniassa. Mellakkapoliisit partiovat pidätyskeskusta edelleen.

Työntekijät joutuivat pakosalle ulkomaalaisten maahanpyrkijöiden ryhdyttyä mellakoimaan pidätyskeskuksessa Britannian suurimman lentokentän Heathrow'n lähellä Lontoon tuntumassa.

Mellakka puhkesi eilisiltana sen jälkeen kun yksi pidätetyistä löydettiin kuolleena. Poliisin mukaan pidätetty oli ilmeisesti hirttänyt itsensä.

Britannian sisäministeriön mukaan osa Harmondsworthin henkilökunnasta joutui pakenemaan keskuksesta oman turvallisuutensa takia sen jälkeen kun häiriöt puhkesivat ja mellakoitsijat sytyttivät tulipaloja.

Tänään mellakkapoliisit ovat partioineet pidätyskeskusta, ja mellakka on vaimennut.

Harmondsworthissa pidetään laittomia maahantulijoita, turvapaikatta jääneitä karkotettavia sekä turvapaikanhakijoita, jotka odottavat ratkaisua anomukseensa.

Vankilatarkastuksista vastaava korkea viranomainen kiinnitti viime vuonna huomiota ahtauteen ja väkivaltaisuuksiin keskuksessa. Vuonna 2002 Lontoon pohjoispuolella Bedfordshiressä pidätyskeskus tuhoutui osittain mellakassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.