Mainos

Brittiläinen TV-ohjelma nostattaa kännykkäpelkoa?

Viime yönä Suomen aikaa Britannian televisiossa näytettiin ohjelma, jossa todisteltiin matkapuhelinten mahdollisia syöpävaikutuksia. Ohjelman väitteistä on noussut kohu, ja aihetta käsitellään nyt monissa brittilehdissä laajemminkin.

Matkapuhelinten mahdollisesta syöpäriskistä riitelevät tiedemiehet, mutta Britanniassa lehdistö on paikkansa valinnut. Julkinen sana näet uskoo, että matkapuhelinten käyttöön liittyy vakavia terveysriskejä. Kohun käynnisti BBC:n tutkivan journalismin ohjelma Panorama, joka viittasi tuoreisiin tutkimuksiin niin Ruotsissa, Britanniassa kuin Yhdysvalloissakin. Ohjelman mukaan tutkimukset osoittavat, että matkapuhelinten aiheuttama säteily voi todellakin lisätä käyttäjien syöpäriskiä huomattavasti.

Muu brittimedia on riemastunut eilen esitetyn Panoraman löydöistä. Vaikka useimmat tiedemiehet pitävät Panoraman hankkimia näyttöjä heppoisina, Britannian lehdistö on jo ehtinyt julistaa kännykät lähes tupakan veroisiksi syövän aiheuttajiksi. Kännyköiden säteilystä on muodostumassa median lempiaihe.

Vaikka ohjelmassa esitetyt tutkimustulokset eivät aukottomasti osoitakaan kännyköiden olevan vaarallisia, matkapuhelinten myyntiin paljastukset voivat vaikuttaa haitallisesti. Jos britit innostuvat boikottiin, seurauksena voi olla matkapuhelinten vastainen maailmanlaajuinen liike. Se iskisi kipeästi Nokiaan, joka on suurin kännykkävalmistaja maailmassa.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.