Mainos

Brittiläinen tutkimuslaitos suomii terrorisminvastaista sotaa

Tuoreessa tutkimusraportissa sanotaan, että länsimaat ovat epäonnistuneet ääri-islamistien uhan torjunnassa ja jopa pahentaneet uhkaa.

Yhdysvaltain johtama sota terrorismia vastaan on ollut katastrofi, kuvailee brittiläinen tutkimuslaitos Oxford Research Group (ORG). Sen mukaan Washingtonin liittolaisineen on muutettava politiikkaansa Irakissa ja Afganistanissa, jos al-Qaida halutaan nujertaa.

ORG on riippumaton tutkimuslaitos, joka keskittyy erityisesti kansainväliseen turvallisuuspolitiikkaan. Sen tänään julkistamassa tutkimusraportissa sanotaan, että länsimaat ovat epäonnistuneet ääri-islamistien uhan torjunnassa ja jopa pahentaneet uhkaa.

Raportissa suomitaan erityisesti Yhdysvaltain johtamaa Irakin valloitusta. Myös Afganistanin sotatoimet saavat osakseen kritiikkiä. Lisäksi tutkimuslaitos katsoo, että epäiltyjen joukkopidätykset, kidutus, vankien pahoinpitelyt ja epäilyttävät kuulustelumenetelmät ovat antaneet ääri-islamisteille hyvän propaganda-aseen.

-Länsimaiden on kohdattava viimeisten kuuden vuoden aikana tekemänsä vaaralliset virheet ja ymmärrettävä uudenlaisen politiikan tarve, toteaa raportin kirjoittanut tutkija.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.