Mainos

Brittikyselyt: Työväenpuolue voittaa

Työväenpuolue voittaisi Britannian parlamenttivaalit, jos vaalit järjestettäisiin nyt. Samalla puolue kamppailee kuitenkin kasvavan kritiikin kourissa.

Uusimmat mielipidekyselyt lupaavat pääministeri Tony Blairin työväenpuolueelle voittoa toukokuun alun parlamenttivaaleissa. Puolueen enemmistö parlamentissa on kuitenkin kyselyjen perusteella kutistumassa.

Kolme brittilehteä julkaisi tänään tutkimuksen puolueiden kannatuksesta. Työväenpuolue sai niissä 37-40 prosentin kannatuksen, kun taas pääoppositiopuolue konservatiivit ylsi 33-35 prosenttiin. Liberaalidemokraattien kannatus liikkui 20 prosentin tietämillä. Jokaista tutkimusta varten haastateltiin yli tuhatta ihmistä huhtikuun alkupäivinä.

Työväenpuolueen kannatus on kyselyjen mukaan laskenut viime viikkoina samalla kun äänestäjien tyytymättömyys hallituksen politiikkaan on lisääntynyt. Arvostelua ovat herättäneet erityisesti maahanmuuttopolitiikka, rikollisuuden torjunta ja Irakin sota.

Mielipidetutkimukset kuitenkin osoittavat, että äänestyspäätökseen vaikuttavat eniten puolueiden näkemykset talouspolitiikasta ja julkisista terveyspalveluista.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.