Mainos

Brittikysely: Brown ei sovi maan johtoon

Brittilehden teettämän kyselyn mukaan britit ovat myös sitä mieltä, että pääministeri Tony Blair on ollut vallankahvassa liian kauan.

Yli puolet briteistä arvioi mielipidekyselyssä, että valtiovarainministeri Gordon Brown ei ole sovelias maan poliittiseksi johtajaksi. Kyselyn tulos on paha takaisku Brownille, jonka odotetaan siirtyvän pääministeri Tony Blairin paikalle ensi kesänä.

Brittilehdissä on tänään muutoinkin huonoja uutisia Brownille. Sunday Telegraph -lehti kertoi, että sisäministeri John Reid yrittää saada ympäristöministeri David Milibandin mukaan kilpaan pääministerin paikasta Blairin jälkeen.

Blairin uskotaan siirtyvän syrjään kesä- tai heinäkuussa, ja valtiovarainministeri Brownia on tähän asti pidetty ainoana vakavasti otettavana seuraajaehdokkaana. Mikäli Miliband ei kilpaan lähde, aikoo Reid itse haastaa Brownin, kertoi lehti.

Kysely: Blairin kausi kehno

Valtaosa briteistä on sitä mieltä, että pääministeri Tony Blair on ollut virassaan liian kauan. Sanomalehti Observerin teettämässä kyselyssä enemmistö vastaajista arvioi myös, että Britannian tilanne on huonontunut Blairin valtakaudella.

Noin 70 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että maa on vaarallisempi nyt kuin ennen Blairin kautta. Toisaalta yli puolet antoi pääministerille tunnustusta etnisten vähemmistöjen ja seksuaalivähemmistöjen aseman parantamisesta.

Blair on kertonut eroavansa ennen ensi syyskuuta. Hän nousi pääministeriksi kymmenen vuotta sitten.

Viime kuussa tehtyyn kyselyyn vastasi yli 2000 henkilöä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.