Mainos

Brittikoululaiset: Newton keksi tulen

Brittikoululaiset uskovat, että kuningatar Elisabet II on keksinyt puhelimen. Kuningattaren keksijänlahjoihin uskoo yksi kymmenestä Britanniassa tehtyyn tutkimukseen osallistuneista 9- ja 10-vuotiaista koululaisista, kertoo BBC verkkosivuillaan.

Toiset antavat kunnian puhelimen keksimisestä Charles Darwinille. Kahdeksan poikaa kymmenestä tiesi, että puhelimen keksi Alexander Graham Bell. Tytöistä oikeaan osui 69 prosenttia.

Noin 60 prosenttia haastatelluista lapsista uskoi Newtonin keksineen tulen. Vain puolet haastatelluista pojista tiesi, että tulen sijaan Newton keksi painovoimaan liittyviä lakeja. Tytöistä asia oli selvä 76 prosentille. Osa pojista luuli Newtonin keksineen internetin tai löytäneen Amerikan.

Yksi kahdestakymmenestä koululaisesta oli sitä mieltä, että Star Wars -elokuvan Luke Skywalker tai avaruusmatkoja kauppaava miljardööri Richard Branson oli ensimmäinen ihminen, joka on käynyt Kuun pinnalla.

Näistä väärinkäsityksistä huolimatta suurempi osa koululaisista toivoi saavansa Nobelin palkinnon kuin voittavansa X Factorin.

OnePoll-mielipidemittauslaitoksen tekemään tutkimukseen osallistui tuhat brittikoululaista maaliskuun alussa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.