Brittikanava mokasi – sensuroi Simpsoneita

Brittiläiskanava Channel 4 sensuroi Simpsonit-jaksoa, mutta myönsi myöhemmin tehneensä asiassa virhearvioinnin.

Simpsonit-sarja on historiansa aikana joutunut sensuurin hampaisiin useat kerrat. Viime elokuussa Ukrainan viranomaiset halusivat kieltää Simpsonit, ja syyskuussa sarja ajautui vaikeuksiin myös Venäjällä.

Nyt hittianimaatio joutui peukaloiduksi myös Britanniassa. Brittikanava Channel 4 esittää Simpsoneiden uusintoja sunnuntai-aamupäivisin. Eräs homouteen liittyvä repliikki sarjassa oli kuitenkin kanavalaisten mielestä liikaa pyhäpäivänä lounasaikaan sarjaa katsoville briteille, uutisoi muun muassa The Independent.

Poikkeuksellisen tapauksesta tekee se, että jälkikäteen kanava yllätten myönsi tehneensä virheen ja harjoittaneensa sensuuria tällä kertaa ilman asiallisia perusteita.

– Arvioimme aina ohjelmiemme kielenkäytön ja kontekstin tarkkaan. Tässä tapauksessa sensurointia on kuitenkin tehty syyttä, sillä sen enempää sana kuin sen asiayhteyskään ei ollut sopimaton, kanavan edustaja myöntää.

Millaisen repliikin brittikanava siivosi sarjasta? Miten sopimattomana pidettyä kohtausta peukaloitiin? Lue lisää:Brittikanava mokasi – sensuroi Simpsoneita

SIMPSONIT Subilla keskiviikkoisin ja torstaisin klo 20.00 ja 20.30. Sarjan 500. jakso nähdään 14.11.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat