Brittijournalisti: "Suomi ei tarvitse Guggenheimia, tehän olette menestystarina"

Suomi ei tarvitse Guggenheimia myydäkseen brändiään maailmalle, arvioi Tanskassa asuva brittijournalisti Michael Booth. 

-Riittäisi, että kerrotte maailmalle, kuinka hyvää elämää täällä elätte. Mutta te pohjoismaalaiset olette niin huonoja kehumaan itseänne ja kertomaan, mikä menestystarina olette, Booth sanoi Helsingin kirjamessuilla. 

-Minun täytyy tehdä se puolestanne. Skandinavia on mahtava paikka elää, täällä toimii kaikki.

Hän välittää Pohjoismaiden "ilosanomaa" englanninkielisille lukijoille kirjassaan Pohjolan onnelat - Karu totuus Suomesta, Ruotsista ja Norjasta (ja Islannistakin).  

-Kolmen A:n luottoluokitus on ihan uskomatonta paskaa, miksi te suomalaiset uskotte moista pankkien keksimää harhautusta? Ei ketään kiinnosta, onko teillä kaksi vai kolme A:ta. Te olette euromaista kilpailukykyisin, iloitkaa siitä. 

Oikeastaan ainoa negatiivinen asia on Boothin mielestä se, että pohjoismaalaisilla on huonot käytöstavat.  

-Etenkin ruotsalaiset ovat uskomattoman töykeitä metrossa.  
Booth on asunut viitisentoista vuotta Tanskassa. Hän on naimisissa tanskalaisen naisen kanssa.  

-Kun muutin Tanskaan, luulin että kaikki Pohjoismaat ovat samanlaisia, mutta eiväthän ne ole. Sen vuoksi aloin selvittää niiden eroja, hän kertoi.  

-Esimerkiksi tanskalaiset eivät näytä maailman onnellisimmalta kansalta. He syövät paljon mielialalääkkeitä ja juovat alkoholia. Mutta ovathan he tyytyväisiä elämäänsä niin kuin ruotsalaisetkin ovat. He ovat rikkaita ja seksikkäitä, eikä heidän tarvitse tehdä kovin paljon töitä.  

Lue myös:

    Uusimmat