Mainos

Brittihoitaja syyttää saudiviranomaisia painostuksesta

Saudi-Arabiassa työtoverinsa murhasta vangittu brittihoitaja sanoo tunnustaneensa teon, koska saudipoliisi oli kiduttanut häntä.

Deborah Parry sanoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa, että hän oli tunnustanut murhan vasta neljä tai viisi päivää kestäneen kidutuksen jälkeen. Parrya oli kertomansa mukaan mm. hakattu ja ahdisteltu seksuaalisesti. -He polttivat silmiäni tupakalla ja löivät kurkkuani. Neljän tai viiden päivän jälkeen oli helpompaa sanoa, että tein sen, hän kertoi tv-ohjelmassa. -Voin pahoin ja pelkäsin, että he raiskaavat minut, Parry lisäsi.

Myös toista murhasta vangittua sairaanhoitajaa, Lucille McLauchlania, oli painostettu tunnustamaan. Mirror-lehdessä hän kertoi, että poliisit olivat uhanneet häntä joukkoraiskauksella. McLauchlan ehdittiin tuomita kahdeksan vuoden vankeusrangaistukseen sekä 500 raipaniskuun osallisuudestaan vuonna 1996 tapahtuneeseen murhaan. Parry sen sijaan odotti yhä islamilaisen oikeusistuimen tuomiota. Hän vältti uhkaavan kuolemantuomion, kun suostui korvauksen maksamiseen vainajan veljelle.

Naiset pääsivät vankilasta keskiviikkona, kun Saudi-Arabian kuningas Fahd oli armahtanut heidät. Britanniaan hoitajat palasivat eilen.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.