Mainos

Brittihallitus laskee tuloveroja

Palkansaajien tulovero lasketaan kymmeneen prosenttiin heti kun se on mahdollista, ilmoitti Britannian valtiovarainministeri Gordon Brown tänään kertomatta kuitenkaan uudistuksen tarkkaa ajankohtaa. Tällä hetkellä britit maksavat tuloistaan veroa vähintään 20 prosenttia.

Brownin tänään julkistama budjetti oli ensimmäinen, jonka kevätvaaleissa valtaan palannut työväenpuolue on laatinut 18 vuoteen.

Brown ilmoitti myös yritysten veronkevennyksistä. Yritysvero laskee kaksi prosenttiyksikköä, pienyrityksillä 21 prosenttiin ja suuremmilla ennätysalhaiseen 31 prosenttiin. Britannian hallitus korotti vastikään bensiiniveroa ja myös savukkeille on luvassa veronkorotus myöhemmin tänä vuonna.

Verouudistusten lisäksi Brown esitti viisivuotissuunnitelman, jonka tarkoitus on vähentää Britannian budjettialijäämää roimasti. Brown ennusti maan talouden kasvavan tänä vuonna 3,25 prosenttia. Viime vuonna Britannian talous kasvoi 2,4 prosenttia. Inflaatio pyritään Brownin mukaan pitämään tänä vuonna 2,5 prosentissa.

Britannialaiset kuluttajat ovat viime kuukausina hyötyneet maan nopeasta talouskasvusta, mutta kansainvälinen kauppa on kärsinyt punnan arvon heilahteluista.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.